Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjne egipskie kuszari"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować, pod koniec posolić. Soczewicę moczyć ok. 20 minut i też ugotować do miękkości. Ryż ugotować na sypko, makaron al dente i odcedzić.
Zrobić sos: czosnek posiekać, zeszklić na oliwie razem z cebulą pokrojoną w piórka. Dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 20 minut.
Wyłożyć na półmisek makaron, potem ryż, soczewicę zmieszaną z ciecierzycą, polać sosem pomidorowym.Źródło: Twoje Imperium