Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjne puszyste pączki z kremem budyniowym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 75
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 75
Składniki
Do miski przekładam drożdże, dodaję łyżkę mąki, 4 łyżki letniego mleka i szczyptę cukru. Mieszam i odstawiam zaczyn w ciepłe miejsce na 15 min.
Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję roztopione masło, śmietanę, sól, spirytus i resztę letniego mleka. Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję do reszty składników i zarabiam ciasto mikserem. Odstawiam do wyrośnięcia.
Ciasto wykładam na stolnicę i rozciągam je rękoma na placek o grubość 1 cm. Literatką wycinam kółka. Układam je na blacie, przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia. W szerokim garnku rozgrzewam olej. Wkładam porcjami pączki.
Gdy zrumienią się z jednej strony, przewracam je na drugą i smażę na złoto. Z mleka, proszku budyniowego i cukru gotuję budyń, studzę. Śmietanę ubijam na sztywno, miksuję z budyniem. Kremem nadziewam pączki. Posypuję cukrem pudrem.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina