Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostota zamknięta w niebywałym smaku!
Jabłka obieramy i kroimy na większe kawałki.Następnie gotujemy na małym ogniu podlewając niewielką ilością wody,gdy będą już miękkie pozostawiamy do wystygnięcia.
Ciasto: jajka oddzielamy,do ciasta będą nam potrzebne tylko żółtka.Wszystkie składniki łączymy,pamiętajmy aby margaryna była dobrze schłodzona.Ciasto wyrabiamy szybko bo im dłużej je wyrabiamy tym ciasto staje się gorsze do układania.Wyrobioną masę zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30min lub do zamrażarki na 15min.
Po tym czasie,ciasto dzielimy na dwie części.3/4 ciasta rozwałkujemy i wykładamy na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą,na ciasto wykładamy jabłka.Z pozostałej części również robimy cienki placek z którego robimy paski i układamy na blasze.
Wstawiamy do piekarnika na 50min w temp.180-200 Gdy ciasto wystygnie na paski polewamy lukier lub całe ciasto posypujemy cukrem pudrem,jak kto woli.
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3450
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10310
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3450
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10310
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na większe kawałki.Następnie gotujemy na małym ogniu podlewając niewielką ilością wody,gdy będą już miękkie pozostawiamy do wystygnięcia.
Ciasto: jajka oddzielamy,do ciasta będą nam potrzebne tylko żółtka.Wszystkie składniki łączymy,pamiętajmy aby margaryna była dobrze schłodzona.Ciasto wyrabiamy szybko bo im dłużej je wyrabiamy tym ciasto staje się gorsze do układania.Wyrobioną masę zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30min lub do zamrażarki na 15min.
Po tym czasie,ciasto dzielimy na dwie części.3/4 ciasta rozwałkujemy i wykładamy na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą,na ciasto wykładamy jabłka.Z pozostałej części również robimy cienki placek z którego robimy paski i układamy na blasze.
Wstawiamy do piekarnika na 50min w temp.180-200 Gdy ciasto wystygnie na paski polewamy lukier lub całe ciasto posypujemy cukrem pudrem,jak kto woli.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 75
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 30