Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trójkolorowe babeczki z wiśniami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Jajka ubij z cukrem, do masy przesiej mąkę, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 30 minut w 180°C, wystudź. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody.
Do garnka wrzuć wiśnie i cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj mąkę, wymieszaj, zagotuj i odstaw. Żelatynę namaczaj 10 minut w niewielkiej ilości gorącej wody, dodaj do owoców, wstaw do lodówki.
Z przekrojonego wzdłuż na pół biszkoptu wytnij 20 małych kółek. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Układaj biszkopt, porcję owoców w galaretce, bitą śmietanę, biszkopt. Udekoruj bitą śmietaną i wiśniami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień