Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trójkolorowe babeczki z wiśniami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2072
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5520
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5535
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2072
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5520
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5535
Składniki
Jajka ubij z cukrem, do masy przesiej mąkę, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 30 minut w 180°C, wystudź. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody.
Do garnka wrzuć wiśnie i cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj mąkę, wymieszaj, zagotuj i odstaw. Żelatynę namaczaj 10 minut w niewielkiej ilości gorącej wody, dodaj do owoców, wstaw do lodówki.
Z przekrojonego wzdłuż na pół biszkoptu wytnij 20 małych kółek. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Układaj biszkopt, porcję owoców w galaretce, bitą śmietanę, biszkopt. Udekoruj bitą śmietaną i wiśniami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień