Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trufle śliwkowe w czekoladzie"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. 4 dag odłóż. Resztę przełóż do misy. Dodaj pokruszone drobno biszkopty, wymieszaj. Białą czekoladę połam, rozpuść w kąpieli wodnej. Wlej do ziemniaków. Dodaj 3-4 łyżki cukru pudru oraz szczyptę soli. Zagnieć twardą masę, odstaw ją na 10 minut.
Gorzką czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, połącz z odłożonymi ziemniakami. Obierz, wypestkuj i drobno posiekaj kilka śliwek. Dodaj do masy. Wlej łyżkę rumu, wsyp 1-2 łyżki cukru pudru. Gęstą masę podziel na 10 porcji, uformuj kuleczki.
Kuleczki owijaj jasną masą, formując trufle. Schładzaj 2 godziny. Trufle zanurzaj w ciemnej polewie, ozdób jasną.
10 porcji, czas ok. 60 min; porcja – 140 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety