Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawki pod chrupiącą pierzynką"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Truskawki opłucz, osusz i usuń szypułki. Przełóż owoce do dużej miski, posyp cukrem pudrem, drobniutko posiekaną wanilią i łyżką mąki ryżowej. Skrop dwiema łyżkami wody. Delikatnie wymieszaj całość, po czym wyłóż do żaroodpornego naczynia.
Wymieszaj resztę mąki ryżowej z wiórkami kokosowymi. Dodaj masło i zagnieć palcami, aby powstały okruszki. Posyp nimi truskawki po wierzchu.
Wstaw deser do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika lub po ostudzeniu do temperatury pokojowej.
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 30 min • 270 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia