Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i szybkie Ptasie mleczko z truskawkami.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2079
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2079
Składniki
Dwie blaszki 25 X 12 cm. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody. Studzimy mieszając. Na spód blaszek wykładamy słomki ptysiowe.
Schłodzone mleko ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Po 5 minutach stopniowo dolewamy schłodzoną galaretkę i dalej ubijamy. Truskawki kroimy w ćwiartki. Część truskawek dodajemy do mlecznej masy i mieszamy łyżką. Całość przekładamy do blaszek, wyrównujemy wierzch. Górę ozdabiamy resztą pokrojonych truskawek. Schładzamy w lodówce.
Ptasie mleczko bardzo dobrze smakuje z kremem balsamicznym.