Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowe Rafaello z Białą Czekoladą i Twarogiem.

Truskawkowe Rafaello z Białą Czekoladą i Twarogiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 8875

Dodano:

Odsłon: 3349

Szybkie,bez pieczenia i w zasadzie resztkowe,co miałam to dałam ;-) a czy smaczne oceńcie sami.

Składniki

  • Tortownica 20 cm
  • Spód:
  • 150 g krakersów
  • 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
  • Masa:
  • 2 galaretki truskawkowe + 2 szkl.wrzątku
  • 100 g czekolady białej
  • 250 twarogu półtłustego w kostce
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 100 g wiórek kokosowych
  • Dodatkowo:
  • 200 g truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
    Krakersy zmielić razem z masłem orzechowym na piasek,wysypać do tortownicy na spód,uklepać łyżką.

    Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szkl.wrzątku,wrzucamy połamaną na kosteczki białą czekoladę i mieszamy do roztopienia się czekolady,odstawiamy do lekkiego tężenia.
    W misce mieszamy mikserem jogurt z twarogiem,wlewamy tężejącą galaretkę z czekoladą,miksujemy krótko tylko do połączenia się składników,wsypujemy wiórki kokosowe,mieszamy łyżką i wylewamy na spód z krakersów i masła orzechowego.
    Wstawiamy do lodówki.
    Truskawki myjemy i kroimy na plasterki,układamy na stężałej masie,


  2. zalewamy tężejącą galaretką truskawkową


  3. rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń