Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowy miodownik"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 328
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 328
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto: margarynę posiekaj z mąką. Dodaj resztę składników. Zagnieć ciasto. Upiecz oddzielnie 3 placki. Posmaruj mlekiem, ostudź.
Krem jasny: z mleka, obu rodzajów mąki, cukru ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem. Krem truskawkowy: zmiksuj truskawki, podgrzej. Wsyp galaretki. Rozpuść i ostudź. Krążek ciasta posmaruj kremem truskawkowym, połóż ciasto. Posmaruj kremem jasnym, znów połóż ciasto. Wierzch polej polewą.
<strong>Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Takie jest życie