Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie placki z dyni"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obrane marchewki, cebulę i oczyszczoną z pestek dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Po kwadransie odciśnij warzywa z nadmiaru soku i przełóż do miski.
Wbij jajko i wsyp przesianą przez sito mąkę pszenną. Dodaj posiekane drobno zioła oraz pokruszoną fetę. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Na rozgrzanym oleju usmaż placki na rumiano z obu stron.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV