Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Twarogowe babeczki"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2639
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2639
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Biały ser zmiel lub przeciśnij przez praskę. Możesz też użyć gotowego mielonego twarogu na sernik. Zmiksuj go razem z jogurtem oraz 4 łyżkami płynnego miodu.
Żelatynę wsyp do garnuszka z zimnym mlekiem. Odstaw na kilka minut do napęcznienia, a następnie ustaw garnuszek na kuchence. Podgrzewaj mleko, cały czas mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Zdejmij z ognia, lekko przestudź.
Ciepłe (ale nie gorące) mleko z żelatyną wlej do masy serowej z jo- gurtem i miodem. Starannie wymieszaj. Małe miseczki lub kubeczki posmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Nałóż masę serową. Odstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Deser wyjmij z naczynek. Obłóż plasterkami owoców i ziołami, polej miodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 2,90 zł.
Domowy jogurt
Zagotuj litr tłustego mleka (niepasteryzowanego). Gdy przestygnie do temp. ok. 40 st., dodaj 15 dag gęstego jogurtu naturalnego, wymieszaj. Przelej do słoiczków.
Każdy owiń gazetą i odstaw na 12 godzin. Nową partię rób z resztek poprzedniego jogurtu.Źródło: Świat kobiety