Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarożek w botwince"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 351
Składniki
Botwinki umyj, odetnij ogonki, zblanszuj we wrzącej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osusz. Liście ułóż obok siebie.
Na każdym rozsmaruj twarożek (możesz go przygotować samodzielnie: kostkę sera twarogowego rozdrobnij widelcem, dodaj posiekane rzodkiewki i szczypiorek, trochę śmietany lub jogurtu, połącz, przypraw solą i pieprzem).
Zwiń w roladki. Każdą obwiąż delikatnie szczypiorkiem, posyp pokrojoną papryką, solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania10 min. Ilość porcji 3. Cena za porcję 1,30 zł.
Przepis przysłała Aneta Klimecka z Katowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie