Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, puszyste ciasto kokosowe ze świeżymi malinami i kokosowym lukrem, do zakochania od pierwszego kęsa...
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 121
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 102
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 364
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 160
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 121
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 102
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 364
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 160
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę (około 5 minut mikserem). Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na koniec dodać świeże maliny i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem kokosowym.
Ostygnięte ciasto polać lukrem, posypać wiórkami kokosowymi.