Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ucieraniec z porzeczkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Masło utrzyj z połową cukrów, 2 jajkami i 2 żółtkami (2 białka odłóż). Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy maślanej.
Dno formy (21 cm) wyściel papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem. Wylej ciasto, posyp porzeczkami. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Pozostawione 2 białka ubij, dodaj resztę cukrów i szczyptę soli. Pod koniec wsyp wiórki. Pianę wyłóż na ciasto, piecz 35 min w 170oC. Gotowe ciasto udekoruj wg uznania.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie