Do góry

Desery Przepis na:

Ucierany śliwkowiec

Ucierany śliwkowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 303

Dodano:

Odsłon: 1549

Puszyste, mięciutkie ciasto z połączeniem węgierek i mirabelek.

Składniki

  • 1margaryna
  • 4jajka
  • 1szkl pudru
  • 2szkl mąki pszennej
  • 2łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5kg fioletowych śliwek
  • Pare mirabelek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margaryne rozpuścić, ostudzić i wlać do cukru, ucierać. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Można dodać więcej mąki, a gdy będzie gęste dodać mleka.

  2. Pół ciasta wylać do formy 24x32, wsypać na to pokrojone, wydrążone śliwki i przykryć 2częścią ciasta. Piec ok 1h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń