Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36138
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36138
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Lemoniadę wymieszaj z olejem, śmietaną i sokiem z cytryny. Wlej do masy jajecznej, na przemian z porcjami mąki przesianej wcześniej z proszkiem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz przez 40 minut. Wyjmij, odłóż do wystudzenia.
Masło utrzyj. Dołóż twaróg. Wsyp cukier puder. Ucieraj dalej, aż krem będzie puszysty i jednolity. Ufarbuj go na pomarańczowo. Przełóż do szprycy. Wyciśnij na tort paseczki, tak by pokryły wierzch i boki tortu. Lizaki udekoruj stopionymi polewami. Wetknij w ciasto. Na wierzchu tortu namaluj stopionymi polewami usta i zęby.Źródło: Tina