Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Uśmiechnięte muffinki"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1636
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1636
Składniki
Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, wsyp proszek do pieczenia, kakao oraz cukier, wymieszaj. Do drugiej wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj colę oraz olej, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko wymieszaj, tak aby się tylko połączyły.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Do przesianego cukru pudru dodaj gorącą wodę lub sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Do 1-2 łyżek lukru dodaj czerwony barwnik spożywczy. Muffinki polej białym lukrem i udekoruj, tworząc buźki.
50 minut. Sztuka: 240 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie