Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafelki z masą kokosową"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Wafle tnę na połowy. Do mleka wsypuję cukier. Mieszając podgrzewam, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie wsypuję kokos i, nie przestając mieszać, podgrzewam 3-4 minuty. Dokładam pokrojone na kawałki masło.
Gdy masło się rozpuści, zestawiam garnek z ognia. Wsypuję mleko w proszku i dokładnie, najlepiej mikserem, mieszam. Ciepłą masą przekładam wafle. Apetyczne są też cieńsze wafelki, z nieprzekrojonych andrutów. Wtedy masę dzielimy na połowę i przekładamy wafle tylko dwa razy.
Czas przygotowania 25 minut. Cena sztuki około 0,50 złŹródło: Rewia