Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowe kwadraty w sosie żurawinowym"
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
Twaróg zmiel 3 razy, przełóż na sitko wyłożone gazą i obciąż deseczką.Poczekaj, aż ocieknie serwatka. Masło utrzyj z cukrem i twarogiem.
Żółtka przetrzyj przez sitko, dodaj do ucieranej masy. Wlej olejek waniliowy. Dodaj suszoną żurawinę. Masę rozsmaruj grubą warstwą na spodzie formy posmarowanej olejem. Wstaw na noc do lodówki.
Sos: żurawinę wymieszaj z cukrem i 2 szklankami wody. Gotuj około 10 minut. Całość zmiksuj, przetrzyj. Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Ponownie zagotuj. Gotową paschę podziel na porcje. Polej sosem. Udekoruj.Źródło: Tina