Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy tort z brzoskwiniami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Frużelina: brzoskwinie wyjmij z syropu, drobniutko pokrój. Wymieszaj z 4–5 łyżkami syropu i sokiem z cytryny. Mocno podgrzej. Żelatynę namocz, potem rozpuść ją w ciepłej masie.
Herbatniki pokrusz wałkiem do ciasta. Okruszki wymieszaj z 1/3 przygotowanej frużeliny. Masą wylep spód tortownicy wyłożonej pergaminem lub folią. Wstaw do lodówki.
Masa: brzoskwinie rozdrobnij blenderem. Dodaj serek, cukier i wanilię. Żelatynę zalej wrzątkiem, rozpuść. Wlej do masy, zmiksuj. Śmietanę ubij. Delikatnie domieszaj do masy.
Na spód nałóż 1/2 masy serowej. Przykryj 1/2 pozostałej frużeliny i resztą masy. Na wierzch nałóż pozostałą frużelinę. Schłodź. Boki ciasta posmaruj konfiturą, obłóż połówkami rurek.Źródło: Naj