Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa w cieście"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Brokuł podziel na różyczki, marchewki pokrój w słupki, ziemniaki na pół.
W garnku zagotuj litr wody, wsyp po szczypcie przypraw, dodaj koperek. Włóż brokuły, gotuj 3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, przelej zimną wodą. Do tej samej gotującej się wody włóż marchewki i ziemniaki, gotuj 10 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, ostudź.
Ciasto: mleko, pół szklanki wody, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i 2 łyżki oleju dokładnie wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut.
Warzywa namocz w cieście, ułóż na mocno rozgrzanym oleju. Usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz z nadmiaru tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie