Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna potrawka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9297
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9297
Składniki
Czas ok. 60 min; porcja – 340 kcal, cena 2,90 zł, 4 porcje.
Cebule obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Kolorowe papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w paski. Ostrą papryczkę drobniutko posiekaj.
Parówki pozbaw osłonek, pokrój w grubsze plastry. Pomidory umyj, osusz, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na kawałki. Przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj 2 ząbki czosnku. Na patelni lub w rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć pomidory i czosnek, duś 15 min. Dopraw ziołami (np. oregano i bazylią) i papryką.
Masę pomidorową przetrzyj przez sitko do garnka. Wlej rosół, zagotuj. Na patelni rozgrzej 3-4 łyżki oleju. Zeszklij cebulę. Dodaj papryki, smaż 10 min. Wrzuć do rosołku razem z kukurydzą i parówkami. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.Źródło: Świat kobiety