Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywna tortilla"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z kukurydzianą. Wlej szklankę letniej wody, dodaj masło i wsyp odrobinę soli.
Z wymieszanych składników wyrób elastyczne ciasto. Uformuj kulę, przykryj ją ściereczką i odstaw na 15 minut.
W tym czasie pokrój warzywa w drobną kostkę (z pomidorów zdejmij skórkę). Podduś je na oliwie i dopraw przyprawami.
Ciasto podziel na 10 równych kawałków, po czym rozwałkuj je na okrągłe placki i usmaż na suchej patelni.
Gdy tortille będą już gotowe, napełnij je farszem, zwiń jak naleśniki i podawaj.
Czas: 45 min, 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV