Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny miszmasz z serem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 207
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 117
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 207
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 117
Składniki
Ogórki obrać, przekroić, oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i poszatkować drobno. Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na kawałki, a kapary odlać na sitku z zalewy.
Na rozgrzanej oliwie, podsmażyć cebulę. Dodać do niej ogórki, paprykę, kapary i rodzynki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 6-8 minut.
Wymieszać mąkę, migdały, proszek do pieczenia, szczyptę soli i odrobinę wody, aż powstanie gładka masa. Kozi ser kroić na kawałki, moczyć w cieście i smażyć na złoto na gorącym tłuszczu. Podawać na warzywach.
Gorące kawałki sera połóż na chwilę na ręczniku papierowym, dzięki temu osączysz nadmiar tłuszczu. Danie posyp koperkiem.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium