Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny warstwowy pasztet"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 292
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 549
Polecam.
Odsłon: 858
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 292
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 549
Polecam.
Odsłon: 858
Składniki
Warstwa biała: żelatynę namocz w 1/3 szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Chrzan wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Dodaj żelatynę, połącz, przypraw. Masę przelej do prostokątnej foremki. Odstaw do stężenia.
Warstwa zielona: brokuł ugotuj w bulionie. Lekko ostudź, podlej wywarem z gotowania i zmiksuj (powinno wyjść pół kg masy). Przypraw. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Wymieszaj z masą brokułową. Wlej do formy. Odstaw.
Warstwa bordowa: buraki zetrzyj na tarce, przypraw solą, pieprzem, cukrem i octem. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Połącz z masą buraczkową, dopełnij foremkę.
Gdy pasztet stężeje, wyjmij go, zanurzając na chwilę formę w gorącej wodzie.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie