Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegańskie burgery"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Soczewicę opłucz na sitku i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Lekko rozdrobnij widelcem. Pokrój w plasterki por i pieczarki, wlej na patelnię 1/2 łyżki oleju i podsmaż. Posiekaj kukurydzę i orzeszki. Marchewkę z kurkumą podsmaż na patelni na łyżce rozgrzanego oleju. Gdy lekko zmięknie, przełóż do miski.
Soczewicę i podsmażone warzywa wymieszaj, dopraw. Dodaj kukurydzę i orzeszki, wsyp skrobię i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180oC. Uformuj mokrymi rękami okrągłe placki o grubości ok. 1 cm. Na blaszce rozłóż wysmarowany olejem pergamin i połóż placki. Piecz ok. 30 minut, w połowie przewróć na drugą stronę. Podawaj z rukolą spryskaną oliwą.Źródło: Naj