Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegetariańskie chili"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Rozgrzej olej na dużej patelni i zeszklij cebulę. Dorzuć czosnek, chili, kumin i oregano. Smaż przez 1 minutę, mieszając. Stopniowo dodawaj starte tofu. Smaż, aż nabierze złotego koloru. Dodaj pomidory, dolej trochę wody. Wlej bulion, posól, popieprz. Gotuj pod przykryciem 20–25 minut.
Dodaj paprykę i suszone pomidory i duś, aż papryka będzie prawie miękka (ok. 15 minut). Od czasu do czasu przemieszaj. Na koniec wsyp fasolę i chwilę razem pogotuj. Podawaj z chipsami z mąki kukurydzianej.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 19 złŹródło: Show