Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierskie leczo z pieczarkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 105
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 105
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć, zdjąć z patelni. Cebulę, pokroić w talarki, zeszklić na tłuszczu z boczku.
Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Dołożyć do cebuli, doprawić solą i słodką papryką, dusić pod przykrywką na małym ogniu ok. 10 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dorzucić na patelnię.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, dodać do papryki. Wszystko gotować tak długo, aż prawie cały płyn wyparuje. Dodać pokrojoną w krążki wędlinę i posiekany czosnek. Doprawić na ostro.
Leczo podawaj z wiejskim chlebem, kluskami kładzionymi, lub, jeśli uda ci się kupić, z węgierską tarhonyą (to rodzaj zacierek).
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium