Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wesołe żabki dla niejadków"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszaj z 50 ml wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Po kwadransie dosyp resztę mąki, sól i oregano. Dolej 250 ml wody. Wyrób gładkie ciasto.
Następnie dodaj posiekane suszone pomidory wraz z dwiema łyżkami oliwy. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Uformuj 10 kajzerek i 20 małych kulek na oczy żaby. Do każdego przyklej ziarenka pieprzu. Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem.
Piecz 15 minut w 190°C. 5. Podawaj z wędliną, sałatą i pomidorem.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Super TV