Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiedeńskie pączki z masą budyniową"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Zagotuj wodę z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę. Energicznie mieszaj, aż masa będzie gładka i zacznie odstawać od ścianek garnka. Zdejmij ją z ognia i odstaw do wystudzenia, następnie zmiksuj z pojedynczo dodawanymi jajkami.
Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. W garnku rozgrzej olej. Bezpośrednio do niego wyciskaj porcje ciasta, formując kulki. Smaż je na złoty kolor. Wyjmij łyżką cedzakową. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Z mleka, proszku na budyń i cukru ugotuj budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem. Krem przełóż do szprycy do nadziewania pączków. Wciśnij krem w ciastka. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina