Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec z malinami i twarożkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Maślankę zmiksuj z jajkami oraz olejem. Dodaj drożdże i wymieszaj. Połącz obie mąki i podziel na dwie równe części. Do jednej wsyp kakao.
Do każdej porcji mąki wlej połowę masy drożdżowej. Sprężynkami miksera wyrób dwa ciasta. Nakryj i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
Masa: twarożek zmiksuj z cukrem, maślanką oraz żółtkami. Oba ciasta rozwałkuj na dwa długie pasy. Przygotowaną masą posmaruj jedno ciasto, posyp malinami. Nakryj drugim. Pas ciasta skręć, tworząc wieniec.
Formę do bab z kominem posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż ciasto. Kiedy wyrośnie, wstaw piekarnika. Piecz 40 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Czas: 90 min. Cena porcji: 0,90 zł.Źródło: Relaks