Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wigilijne śledzie"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
na zalewę doprowadź do wrzenia, a następnie ostudź.
Marchew pokrój w paski, a cebulę w piórka.
Matiasy namocz, przetnij wzdłuż na pół i nałóż na nie porcję startych buraczków. Na końcu paska śledziowego połóż cebulkę. Każdy kawałek zwiń i zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w zalewie i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia ułóż je na talerzu i udekoruj resztą cebuli oraz paskami marchewki. Podawaj jako przystawkę.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Super TV