Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wigilijne uszka z kapustą"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Przepis przysłała Alina Mantyka z Tarnogóry
Grzyby namocz, ugotuj, posiekaj. Kapustę opłucz, pokrój. Cebulę posiekaj, podsmaż na oleju. Dodaj kapustę i grzyby, podlej wywarem z grzybów, podduś. Przypraw.
Ostudź, dodaj jajko i tartą bułkę, połącz. Mąkę, 300 ml wrzątku, łyżkę oleju i łyżeczkę soli wyrób. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Ułóż farsz, zlep. Uszka ugotuj.Źródło: Chwila dla Ciebie