Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna sałatka"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Z umytych szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Skrop olejem, oprósz solą. Odstaw na ok. 10 min. Następnie grilluj 3-4 min na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Pokrój na kawałki. Filety oprósz solą oraz pieprzem. Obtocz w rozmąconym jajku a następnie w ziarnach słonecznika, mocno je dociskając. Smaż na mocno rozgrzanym oleju po 3-4 min z każdej strony. Gdy wystygną, pokrój w kostkę. Kromki bagietki skrop olejem i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 6-8 min w temperaturze 160°C.
Roszponkę umyj, starannie osusz. Cebulę pokrój w piórka. Umyte pomidorki przekrój na pół. Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Do słoiczka wlej oliwę oraz sok z cytryny, zakręć. Mieszaj tak długo, aż się połączą.
Do miski włóż wszystkie warzywa, przekrojone na pół grzanki i kurczaka. Delikatnie wymieszaj, polej przygotowanym sosem. Oprósz solą i pieprzem.
30 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie