Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna sałatka z mozzarellą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34679
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34679
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Jajka gotuj na twardo 8-10 minut w lekko posolonej wodzie. Ugotowane jajka wyjmij, przestudź polewając zimną wodą i obierz ze skorupek. Odłóż do całkowitego wystudzenia, a następnie pokrój na cząstki. Cebulę obierz i potnij w plasterki. Pomidorki umyj i podziel na połówki. Kolby kukurydzy osącz z zalewy i pokrój na niewielkie kawałki.
Sałatę umyj, osusz, a główkę pokrój w plastry. Mozzarellę osącz z zalewy. Ocet utrzyj z sokiem cytrynowym. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wlej oliwę. Ubij trzepaczką sos winegret. Wszystkie wymieszaj w salaterce. Polej sosem. Sałatkę udekoruj bazylią.Źródło: Tele Tydzień