Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowe rogaliki"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 430
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 154
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22798
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 5423
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 430
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 154
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22798
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 5423
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj jogurt naturalny, pokrojoną na kawałki margarynę oraz szczyptę soli. Zagnieć gładkie ciasto. Pozostaw na 15 minut w pokojowej temperaturze.
Mleko wlej do rondelka, dodaj cukier, zagotuj. Orzechy drobno posiekaj. 5 dag odłóż do dekoracji, resztę wsyp do rondelka z mlekiem.
Całość chwilę pogotuj, a potem zdejmij z ognia i przestudź. Dodaj rum, wymieszaj. Na koniec do masy wmieszaj drobno pokruszone biszkopty oraz umyte, wydrylowane i pokrojone na połówki wiśnie.
Ciasto podziel na 4 części, rozwałkuj na okrągłe placki. Każdy pokrój na 8 trójkątów. Rozłóż masę i zwijaj ciasto, tworząc rogaliki. Posmaruj je jajkiem i posyp resztą orzechów. Piecz 20 min w 180 st.
czas ok. 60 min; porcja – 200 kcal, cena 50 grŹródło: Świat kobiety