Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowe tiramisu"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj serek mascarpone oraz cukier puder. Wiśnie osącz. Do naparu kawy dodaj 20 ml likieru amaretto (lub kilka kropli olejku migdałowego). Przygotuj cztery szklane pucharki.
Na dnie każdego pucharka rozłóż warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Na nich umieść połowę wiśni oraz masy serowej, znów warstwę biszkoptów, wiśni i masy. Wierzch posyp gorzkim kakao, ozdób miętą.
porcji, czas ok. 15 min; porcja – 390 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety