Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według klasycznego włoskiego przepisu Cytrynowy aromat nadaje mu świeży i orzeźwiający smak.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 689
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 514
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 689
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 514
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
W misce wymieszać ricottę, mascarpone, jajko, mąkę cukier i skórkę otartą z jednej cytryny. Można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką
Masło pokroić na kawałki, umieścić w osobnej misce, dodać do niego 250 g cukru, 50 g mąki i 4 żółtka. Zagnieść na gładką masę.
¾ ciasta wyłożyć na spód i wzdłuż brzegów wysmarowanej tłuszczem blaszki. Do środka wlać serową masę, a na wierzchu ułożyć kratkę z pozostałej części ciasta.
Sernik piec w 180 stopniach przez mniej około 45 minut, aż ciasto będzie miało złoty kolor.