Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada, delicje, kawa, galaretka - słodkie połączenie dla łasuchów.
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Zaczynamy od biszkoptu żółtego. Białka ubijamy z cukrem na puszystą, gęstą, lśniącą pianę. Dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę. Całość posypujemy kawą. Następnie pieczemy biszkopt biały/jasny. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną, a także proszek do pieczenia. Wylewamy na ciasto żółte. Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka.
Masa: W garnku umieszczamy masło, wlewamy wodę, cukier, gotujemy do momentu rozpuszczenia. Dodajemy kakao, zagotowujemy. Ściągamy z palnika i zostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku, na przemian z kakao. Miksujemy do momentu, aż masa będzie gładka, bez grudek. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
Przełożenie: biszkopt - masa kakaowa - delicje - galaretka