Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wzbogacona karpatka"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 6
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 331
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 481
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 464
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 6
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 331
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 481
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 464
Składniki
Zagotuj szkl. wody z margaryną. Zestaw z palnika, wsyp mąkę, energicznie mieszaj do uzyskania ciasta odstającego od ścianek garnka. Wystudź. Dodaj jajka, zmiksuj. Podziel na pół, wyłóż do dwóch tortownic (śr. 23 cm) wyścielonych papierem. Piecz w 180°C ok. 40 min.
Krem: mąki wymieszaj z 1/2 szkl. mąki. Resztę mleka zagotuj z cukrami, do wrzącego wlej mleko z mąkami. Doprowadź do wrzenia, mieszając, gotuj ok. 30 sek. Cappuccino zalej 4 łyżkami ciepłej wody, połącz z budyniem, wystudź.
Miękkie masło zmiksuj. Nadal miksując, dodawaj po łyżce zimnego budyniu, aż powstanie krem. 4 Na wystudzony blat ciasta wyłóż krem, nakryj drugim blatem. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie