Do góry

Desery Przepis na:

Z musem jagodowo-wiśniowym

Z musem jagodowo-wiśniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 386

Dodano:

Odsłon: 978

Orzeźwiające połączenie musu z jagód, z musem z wiśni.

Składniki

  • Biszkopt:
  • 6jaj
  • 1/2szkl mąki pszennej
  • 1budyń czekoladowy
  • 1/2szkl cukru
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1łyżeczka kakao
  • Mus jagodowy:
  • 400g zblenderowanych jagód
  • 1galaretka szafirowa
  • 1/2szkl cukru pudru
  • Mus wiśniowy:
  • 400g zblenderowanych wiśni
  • 1galaretka wiśniowa
  • 1/2szkl cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • 2galaretki różowe
  • Wiórki kokosowe różowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Suche składniki przesiać i połączyć z masą. Piec 25min w 175C. Po upieczeniu przecinamy na pół.

  2. Mus jagodowy: do zblenderowanych jagód dodać cukier puder. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl gorącej wody, teżejącą połączyć z jagodami. Wylać na masę. Schładzamy. Wykładamy 2część biszkoptu.

  3. Mus wiśniowy przygotowujemy tak samo jak mus jagodowy

  4. Wykładamy i schłodzamy. Górę zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi wg przepisu. Posypać wiórkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń