Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekana biała kiełbasa po wiadrowsku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Każdą kiełbaskę nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Włóż do garnka, zalej gorącą wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj około 15 minut. Wyjmij, przestudź. Następnie w każdym kawałku kiełbasy zrób 4 głębokie nacięcia. Uważaj aby nie poprzecinać kiełbasek do końca!
Ananasa osącz, trochę zalewy zachowaj. Plasterki ananasa pokrój na duże kawałki. Powtykaj je w nacięcia w kiełbaskach. Żaroodporną formę posmaruj olejem. Ułóż w niej kiełbaski. Skrop 2 łyżkami oleju. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180 st. Piecz około 30 minut. W czasie pieczenia kiełbaski polewaj małymi porcjami zalewy z ananasów.
Miód dokładnie utrzyj z wódką oraz 2–3 szczyptami osterej papryki. Dolej olej. Wymieszaj. Posmaruj tym kiełbasę z ananasami ok. 10 minut przed końcem pieczenia. Gotowe kiełbaski przełóż na ogrzany talerz. Polej sosem z dna naczynia. Podawaj z bagietką.
Przepis poleca pani Małgorzata Rudy z Koła Gospodyń Wiejskich z WiadrowaŹródło: Tina