Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane łódeczki z cukinii"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę obrać z łupin, posiekać, podsmażyć na maśle. Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć środek, miąższ posiekać. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Warzywa dodać do bulionu, poddusić, dodać przyprawy i zioła oraz ryż, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, podlać winem, dusić kolejne 10 minut, odstawić do wystygnięcia. Oliwki przekroić wzdłuż.
Łódeczki cukinii wypełnić farszem, obsypać połówkami oliwek i parmezanem. Zapiekać ok. 20-30 minut w temp. 180°C. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Do farszu możesz dodać czosnek (to zaostrzy smak), pomidory albo mieloną wieprzowinę. Pamiętaj tylko, aby ją dobrze doprawić.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium