Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekane pomidory

Zapiekane pomidory

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Zapiekane pomidory"

Składniki

  • 2 duże pomidory
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • czubata łyżka startego parmezanu lub innego twardego sera żółtego
  • pół czerwonej cebuli
  • pół pęczka bazylii
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka bułki tartej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1 zł.

  2. Przepis przysłała Anna Pawlik z Radomia

  3. Pomidory umyj, osusz, przekrój wszerz na pół. Ułóż w natłu szczonym naczyniu do zapiekania. Posyp solą i pieprzem.

  4. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w drobną kostkę. Bazylię umyj, osusz, posiekaj. Cebulę, paprykę i bazylię włóż do miseczki, dodaj oliwę, bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

  5. Farsz ułóż na pomidorach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, zapiekaj około 15 minut.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń