Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane pomidory z czerwoną fasolą i serem"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 33
Szybka i prosta babka
Odsłon: 33
Składniki
Odkrój czubki pomidorów, wydrąż. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Dołóż posiekaną cebulę, czosnek, stopniowo dodawaj mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą kminu rzymskiego, czosnkiem granulowanym, oregano.
Gdy mięso się usmaży, zalej je puszką pomidorów. Dodaj wydrążony miąższ z pomidorów, posiekaną papryczkę chilli i duś pod przykryciem. Możesz podlać wodą.
Dołóż ugotowaną fasolę czerwoną. Wydrążone pomidory ułóż w brytfance, napełnij potrawką, przykryj plastrami sera i zapiekaj 25 minut w temperaturze 180 °C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień