Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane rzodkiewki"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Rzodkiewki oczyść, umyj starannie bod bieżącą wodą, pozbaw ogonków i korzonków.Bulion (może być z kostki) zagotuj w rondelku, połącz z kremówką. Na patelni rozpuść masło, posyp mąką. Przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do bulionu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Powstały sos zdejmij z ognia, dodaj połowę startego żółtego sera, wymieszaj. Szynkę pokrój w plasterki. Zwiń w ruloniki. Rzodkiewki przekrój na połówki.
Przygotowany sos wlej do żaroodpornego naczynia. Powkładaj połówki rzodkiewek i szynkowe ruloniki. Całość posyp resztą sera, wstaw do piekarnika. Zapiekaj 20-25 min w temp. 200 st. Dekoruj natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety