Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka mięsno-warzywna"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1070
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1070
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku. Gdy będą dość miękkie, odlej, ostudź, obierz i pokrój w plastry. Cebulę poszatkuj, a oczyszczone pieczarki potnij na mniejsze kawałki. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz go ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami, posiekanym pęczkiem natki pietruszki oraz pokrojoną w kostkę papryką. Masę wymieszaj z solą, pieprzem, słodką papryką i szczyptą ziół prowansalskich.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Na jego dnie ułóż plastry ziemniaków, na nich usmażone pieczarki z cebulką, a wierzch pokryj plastrami kiełbasy i boczku. 4. Całość zalej sosem śmietanowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz potrawę 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV