Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka warzywna"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 360
Polecam.
Odsłon: 790
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 453
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 360
Polecam.
Odsłon: 790
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 453
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry, ugotować na parze (nie mogą się rozgotować).
Cebulę oczyścić, posiekać, podsmażyć na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać umyte, przekrojone na pół pieczarki, poddusić, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, zabielić śmietaną.
Papryki umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, umytą cukinię pokroić w krążki.
W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, cukinię, kostki papryki, sos pieczarkowy, ser. Zapiekać ok. 20-30 minut w temp. 180°C.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium