Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i warzyw"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Kaszę ugotuj do miękkości. Odcedź i wymieszaj z łyżką oleju. Oczyść warzywa i pokrój w kostkę. Podsmaż je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Wymieszaj z kaszą i odstaw do ostygnięcia.
Całość dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj z żółtkami, a następnie dodaj białka ubite na sztywną pianę. Następnie rozłóż na wysmarowanej formie i piecz 25 minut w temp. 200° C.Źródło: Na żywo