Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z młodych ziemniaków"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1922
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1922
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż razem z posiekaną cebulą oraz porem.
Po kilku minutach dodaj pociętą w paski paprykę i duś całość kilka minut. Ugotowane ziemniaki potnij w ćwiartki, posyp przyprawami i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i oprószonym mąką. Rozłóż na nich kiełbasę z podduszonymi warzywami i zalej całość śmietaną wymieszaną z serem. Piecz potrawę 20 minut w 180°C.
<strong>Przepis nadesłał: Krystian Piotrowski</strong>Źródło: Kurier TV